Hizmet İçerikleri

Su Deposu Yalıtımı Nedir?

Su depolarının; beton, plastik, paslanmaz, galvaniz, fayans ve sac olmak üzere farklı türleri vardır. Bu su depolarının inşasında kullanılan malzemeler farklı olduğundan yalıtım için kullanılacak yöntemler ve malzemeler de farklıdır. Su deposu yalıtımında kullanılacak olan malzemelerin içme ve kullanım suyuna uygun ve kullanılabilir belgelere ve sertifikalara sahip olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde su deposunda muhafaza edilen suya geçebilecek olan kimyasallar ciltte ve iç organlarda sağlık problemlerine ve zehirlenmelere neden olabilir. Kullanılacak olan malzemeler kesinlikle solvent içermemelidir. 

Su Deposu Yalıtımı Ne İşe Yarar?

İzolasyon uygulamaları ile uygulamanın yapıldığı mekanın dış etkilerden korunması amaçlanır. Su deposu yalıtımı ile depolarda meydana gelen su kayıpları ve depolanan suya dışarıdan kirli suların karışması önlenir. Su deposu yalıtımı uygulanmadığı takdirde, su depolarından sızan sular kolonlarda ve temelde korozyona neden olabilir. Ya da dışarıdan yağmur suları, yeraltı suları ve pis atık suların su deposuna sızması gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir. Su deposu yalıtımı mantar ve küf oluşumunun önlenmesi açısından da son derece önemlidir. Su deposu yalıtımı; herhangi bir su kaçağı olmayan ancak eskimiş su depolarına da uygulanabilir. Bu uygulama sonucunda eskimiş su depoları ilk günkü görünümüne ve steril saklama ortamına kavuşur.

Su Deposu Yalıtımı Malzemeleri Nelerdir?

Protan; kimyasal dayanımlı yapay göl ve gölet membranı, içme suyu deposu yalıtım sistemi üreticisidir. Protan AQUA BLUE PVC membran; UV’e kapalı içme suyu, yangın ve kullanım suyu depolarının su yalıtım detaylarında kullanılır. Malzeme yüzeyinde bakteri yerleşimini engelleyen antibakteriyel katkılı UV dayanımsız, taşıyıcısız mavi renkli homojen PVC esaslı bir su yalıtım membranıdır. 

Su Deposu Yalıtımı Malzemeleri Nasıl Kullanılır?

Su deposu yalıtımı yapılırken öncelikle su deposunun içi tamamen basınçlı su ile yıkanır. Böylece yosun, çamur ve diğer yabancı maddelerden arındırılıp temizlenir. Su deposunun tavanı hariç zeminleri ve yanal duvarları PVC membran ile kaplanır. Uygulamanın yapıldığı PVC köşe ve birleşim alanları el kaynağı ile sabitlenir. Su deposu, temizlik işleminin yapılmasının ardından kullanıma açılır. 

Su Deposu Yalıtımı Malzemelerinin Çeşitleri Nelerdir?

Protan AQUA BLUE; içme suyu ve kullanma suyu depolarının izolasyonunda son kat olarak kullanılır. İçme suyu ile temasa uygunluk sertifikası bulunan, UV dayanımsız su yalıtım sistemidir. Bina içindeki ve dışındaki her türlü yeni ve eski içme ve kullanma suyu depolarında kullanılır. 

TS EN 13967 Standartlarına uygun ve homojen olan Protan AQUA BLUE içme ve kullanma suyunda bulunan tüm kimyasallara karşı dayanımlıdır. Suyun kokusunu, rengini kısaca kalitesini kesinlikle değiştirmez ve fizyolojik olarak zararsızdır. Steril ve antibakteriyel olan Protan AQUA BLUE yüzeyinde mikroorganizma barındırmaz. Üzerinde yosun üretmez, çözünmez ve çürümez. Ayrıca deprem ve benzeri nedenlerden dolayı meydana gelmesi olası çatlaklarda ve kırıklarda izolasyon görevini sürdürür. Geri dönüştürülebilen doğa dostu malzemeden üretilen Protan AQUA BLUE elastikiyeti, yüksek boyuttaki stabilitesi ve yırtılma direnci ile ön plandadır. 

Su Deposu Yalıtımı Malzemeleri Avantajları

PVC membran kaplama ile su deposu yalıtımı işlemlerinin ardından suyun, alttaki zeminle ya da yüzeyle ilişiği tamamen kesilir. Suyun depoyla temasının önlenebilmesi ve yoğun su kaçağı bulunan depoların su kaçağının kesilmesi için uygulanan kesin bir çözümdür. Membran ile su deposu yalıtımında su deposunun zemin ve yanal duvarları PVC membran ile kaplanır. PVC membranın; kullanım suyu depolarında, aşırı derecede yoğun korozyona uğramış olan, yoğun su kaçağının bulunduğu, PH değerleri yüksek artezyen ve kuyu sularının kullanıldığı depolarda kullanımı önerilir. Su deposu yalıtımı uygulamaları ile depoların daha güvenli olması sağlanır ve sızıntıların da önüne geçilebilir.

Erik ØynoBaş Yönetici

Grup ve iş geliştirme sorumlusu